מתבניות במערכת העיצוב שלנו

או צפיה בהוראות סגירת קבצים

והתייעצות עם המעצבים שלנו

פנקסים 

כל בעל עסק יודע שאחד הדברים ההכרחיים לפעילות השוטפת הוא פנקס חשבוניות וחותמת (אחת לפחות). אין זה משנה אם מדובר בפנקס של חשבונית מס וקבלה או פנקסי הזמנת עבודה / ת.משלוח, מדובר במוצר חובה לכל בעל עסק. הדפסת פנקסים מקובל להיות בפורמט של חשבונית אחת ללקוח בעמוד גדול או בחלוקה לחשבוניות נתלשות קטנות יותר בכל עמוד. במידה ומדובר בבית עסק המוכר מעט מוצרים בכל עסקה ובכמות רבה ביום. בנוסף לפנקסים, רצוי שתהיה לכם חותמת רשמית עם פרטי העסק ומספר העסק. מעבר לכך שאתם יכולים לבחור את גודל החותמת שלכם, אתם צריכים גם להשקיע לא מעט מחשבה בסוג החותמת. 

פנקסי חשבונות 1 בדף

אם אתם נוהגים לפרט הרבה – וזקוקים לטבלה גדולה עם פרטים, כמות ומחיר ליח׳ וכו׳, בחרו את הפנקסים הגדולים, שם כל חשבונית מתפרסת על דף אחד שלם. ניתן להזמין במבחר סוגים, והגדלים הנפוצים ביותר הם: A5 (בס״מ: 14.5x21)  או  A4 (בס״מ: 21x29)

פנקסי A4 מחולקים ל-6

אם אתם נוהגים להוציא חשבוניות או קבלות בתדירות גבוהה ואין לכם צורך בפירוט רב של השירות או המוצרים מומלץ להדפיס פנקסים המחולקים לחשבוניות/קבלות קטנות הנתלשות בקלות - מקובל להזמין פנקס המחולק  ל-6 יח׳ בכל דף ומגיע בגודל A4.

פנקסי שוברים / כרטיסי כניסה

עורכים אירוע? הופעה? נשף חג? תערוכה? או מסיבה? אתם בוודאי זקוקים לפנקסי שוברים ממוספרים כולל ספח ביקורת לתלישה. שוברי אירועים מתאים מאוד לכל מי שאינו נדרש בחוק לרשום את שמו על השובר. פנקסי כניסה למסיבות, כניסה לאירועים, תרומות, וכד`... 

איזה סוג פנקס אני צריך להזמין?

ראשית חשוב להבדיל בין עוסק פטור - לבין עוסק מורשה/חברה בע״מ :  עוסק מורשה - (מורשה לענייני מע״מ) מחויב בהנפקת ״חשבונית מס״ לצורך דיווח מס וב-״קבלה״ לצורך דיווח תשלום. ישנם עוסקים מורשים שמעדיפים להפריד פנקסי חשבונית מס ופנקסי קבלה בנפרד (מיועד למי שמבצע עסקה ללקוח המשלם את החשבונית בשוטף או בתשלום חלקי). יש עוסקים מורשים שאף יעדיפו פנקס ״חשבונית מס/קבלה״ - שמיועד למי שמקבל תשלום מלא במעמד העסקה.   עוסק פטור (פטור ממע״מ) - ולכן רשאי להנפיק ״קבלה״ בלבד ואינו גובה מע״מ מהלקוח. עוסק פטור רשאי להנפיק גם ״חשבונית עסקה״ (מקביל לחשבונית מס) ומיועד לעוסקים פטורים שאינם מקבלים תשלום מיידי ומעוניינים להנפיק מסמך זמני.

איך לעצב פנקסים בצורה נכונה?

כאשר מעצבים פנקסי חשבוניות או קבלות יש לשים לב למספר דגשים:  • מספר העוסק - אותו יש למקם בראש הדף (לרוב בצידו השמאלי). על פנקסים לעוסק פטור מקובל לרשום ע.פ. + מספר העוסק (לרוב זה מספר ת.ז. של העוסק) על פנקסים לעוסק מורשה מקובל לרשום ע.מ. ועבור חברה בע״מ ח.פ. - יש לבצע הגהה שאין טעויות בספרות.  לוגו העסק - במידה ויש לכם לוגו ניתן להוסיף אותו לפנקס (בשחור לבן).   פרטים נוספים - שם העוסק/חברה הינו בגדר חובה, מומלץ להוסיף גם פרטי התקשרות כמו טלפון, מייל וכתובת למשלוח דואר (לא חובה).